top of page

 DOMINICAANSE REPUBLIEK 4KIDS 

SELFDRIVE DOMINICAANSE REPUBLIEK

(14 DAGEN/12 NACHTEN)
SANTO DOMINGO - BARAHONA - JARABACOA - PUNTA RUCIA - PUERTO PLATA - LAS TERRENAS

18 06 05 NEW LOGO PNG.png

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - SANTO DOMINGO
Vlucht van Brussel naar Santa Domingo via Madrid. Aankomst in Santo Domingo. Onthaal en transfer naar het hotel. Intrek en overnachting in het hotel Villa Colonial***.

 

DAG 2 : SANTO DOMINGO - BARAHONA (300km)
Ontbijt. Wandeling door het oude centrum van Santo Domingo. U passeert langs de Plaza Mayor, het Colombuspark waar u zijn bronzen standbeeld zult kunnen aanschouwen, de kathedraal van Santa Maria la Menor, tevens ook de eerste kathedraal van de Americas, de mooiste straat de calle de las Damas, het fort van San Felipe die ook het oudste militaire gebouw is van het continent, het paleis van Columbus en de toegangspoort van de stad... … In de namiddag opname van de huurwagen in het bureau van de huurder. Vertrek voor een lange weg langs de kust naar Barahona. Intrek en overnachting in het hotel Rancho Platon*** in vol pension.

 

DAG 3 & 4: BARAHONA
Vrije dagen in vol pension om de regio van Barahona te ontdekken. Het hotels stelt meerdere activiteiten voor zoals tochten te paard, wandelingen, tubing, waterglijbaan, mountainbike (deze zijn inbegrepen in het pakket) ....U kunt ook de regio gaan ontdekken met de huurwagen. Eerst is er de Laguna Oviedo. Een meer met 24 kleine eilanden ideaal voor het observeren van watervogels zoals spatules en ibissen.... U kunt ook het grootste meer van de Caraïben bezoeken, de Lago Enriquillo, hier zijn weer veel watrervogels te observeren maar ook Liguanen en krokodillen... Als u één van de mooiste stranden van het eiland wilt bezoeken moet je naar Bahia Las Aguilas ... De liefhebbers van edelstenen kunnen naar de mijnen van Larimar. Een andere leuke excursie is een Jeeptocht naar de Sierra de Barahuco....Overnachtingen in het hotel Rancho Platon***.

 

DAG 5 : BARAHONA - JARABACOA (350km)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar Jarabacoa. Het is een lange weg rijden om eerst de kust te volgen tot in Las Carreras om dan verder een bergweg te nemen langs San Jose de Oca, het nationale park Valle Nuevo en Constanza.Indien u tijd heeft kunt u zich begeven naar de watervallen van Aguas Blancas indien niet kunt u een georganiseerde excursie boeken in het hotel. Met zijn 135 meter hoog, is het de hoogste waterval van de Caraiben. Aankomst in Jarabacoa. Avondmaal en overnachting in het hotel Rancho Baiguate*** in vol pension

 

DAG 6 : JARABACOA
Ontbijt. 's Morgens, tocht te paard doorheen de bergstreek van Jarabacoa tot aan de watervallen van Baiguate. Daarna test je behendigheiden je fysieke vaardigheden op een parcours tussen de bomen, touwen, kabels, hangende stammen, klimplanten die allemaal eindigen met een grote zipline. Vrije namiddag om de prachtige bergstreek van de Cordillera Central te ontdekken. Het is ook de enige plaats van het land waar je aan rafting en canyoning kunt doen. Kortom het is een paradijs voor avontuur en natuurliefhebbers. Avondmaal en overnachting in het hotel Rancho Baiguate***.

 

DAG 7 : JARABACOA - PUNTA RUCIA (150km)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen richting de kust naar het vissersdorpje van Punta Rucia. In de namiddag is er de mogelijkheid om de Manatees te gaan bezichtigen in het nationale park van Estero Hondo. U kunt er het kleine visitorscenter bezoeken evenals een mirador vanwaar je die opmerkelijke zoogdieren kunt observeren op een afstand. Intrek en overnachting in het hotel Paraiso Eco Lodge***.

 

DAG 8 : PUNTA RUCIA
Ontbijt. Vertrek met de gids richting Cayo Paraíso, een klein eilandje gelegen aan de kust van Punta Rucia en La Ensenada, in de provincie Puerto Plata. Het heeft de bijzonderheid, het enige koraalrif te zijn van de Dominicaanse Republiek. Mogelijkheid om er te snorkelen. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Paraiso Eco Lodge***

 

DAG 9 : PUNTA RUCIA - PUERTO PLATA (80km)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar de Saltos de Damajagua, één van de leukste attracties van het eiland. Eenmaal ter plaatse vertrekt u met een gids voor een mooie wandeling door de bossen bergop tot aan de Damajagua Rivier. Eenmaal boven kunt u 27 klimt u, glijdt u, zwemt u en glijdt u over 27 watervallen stroomafwaarts. Voor ons was dat zeker de leukste excursie van het eiland. Vervolgens rijdt u verder naar Puerto Plata die bekend is om zijn mooie huizen in Victoriaanse stijl die een beetje overal verspreid zijn over de stad. U kunt er passeren langs de kathedraal, het diocese, het fort van San Felipe en voor de amateurs van musea is er het museum van de Amber en van San Felipe. Een van de leukste attracties van de stad is de kabelbaan die u naar een Christusbeeld brengt met een prachtig panorama over de stad. Intrek en overnachting in het hotel Tubagua Cottage***.

 

DAG 10 : PUERTO PLATA - LAS TERRENAS (200km)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar het schiereiland van Samana en meer bepaald het minder bekende badstadje van Las Terrenas. Onderweg kunt u halte houden in San Francisco de Macoris om er de Hacienda Garcia Jimenez te bezoeken waar u meer te weken zult komen over de cacaoteelt op het eiland. U zult er ook gans het fabricatieproces van de chocolade kunnen meemaken. Overnachting in het hotel Villa Las Palmas Al Mar***.

 

DAG 11 : LAS TERRENAS - ZIPLINE SAMARA
Vertrek voor een nieuwe dimensie van plezier. Dit avonturenparkour biedt een zipline-ervaring met 20 platforms en 10 kabels die je doen zweven over de weelderige bergen, tropische bossen en verbazingwekkende landschappen van het schiereiland Samara. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Villa Las Palmas Al Mar***.

 

DAG 12 : LAS TERRENAS
Ontbijt. Vrije dag in Las Terrenas om er het schiereiland van Samana te ontdekken om om zich te ontspannen aan het strand. Het mooiste nationale park van het land, deze van Los Haitices, bevindt zich in deze regio. U kunt het bezoeken met een catamaran of met een privéboot want het bevindt zich aan de overkant van de baai van Samana. Het is een opeenvolging van ongerepte stranden en ritsformaties in de zee. die bedekt zijn van een overvloeiende vegetatie. U kunt er door de mangroves varen naar verschillende kalkgrotten die vroeger bewoond werden door de Taino indianen en daar mooie rotstekeningen hebben achter gelaten. U kunt er ook het prachtige eiland van Cayo Levantado om er van het strand te genieten Bezoeken of de mooiste stranden van het land in El Rincon, en El Fronton met een bootjes vanuit Las Galeras, de watervallen van El Limon met de wagen of te paard,... Overnachting in het hotel Villa Las Palmas Al Mar***.

 

DAG 13 : LAS TERRENAS - SANTO DOMINGO - MADRID
Vrije voormiddag om nog wat van het strand te profiteren en in de namiddag vertrek met de huurwagen naar de luchthaven van Santo Domingo om er de huurwagen af te geven en om de terugvlucht te nemen. Vlucht naar Brussel via Madrid. Overnachting aan boord

 

DAG 14 : MADRID - BRUSSEL

BAYAGUANA 01 OT REP DOM.jpg
_1130571.JPG
JARABACOA PICO DURARTE 02 OT REP DOM.jpg
_1140022.JPG
PUERTO PLATA DAMAJAGUA 01 OT REP DOM.jpg
PUERTO PLATA CASCADING CHARCOS DE DAM 01
CATHEDRAL 02 OT REP DOM.jpg

Meer info over dit en andere rondreizen in Zuid-Amerika vindt u terug bij uw reisagent of op www.sudamericatours.be.

 

Sudamericatours kan dit programma op maat aanpassen aan uw wensen, leeftijd van de kids, uw budget,...
vraag er naar in uw vertrouwde reiskantoor.

18 10 26 LOGO SUDAMERICA TOURS.jpg

4KIDSTRAVEL.COM

RONDREIZEN VOOR GEZINNEN

MET KINDEREN

18 10 26 LOGO SUDAMERICA TOURS.jpg
bottom of page