top of page

 ECUADOR 4KIDS 

INDIVIDUELE RONDREIS

(15 DAGEN/13 NACHTEN)
QUITO - MITAD DEL MUNDO -
MINDO - OTAVALO - KARANQUI -
AMAZONE - BANOS -
RIOBAMBA - CUENCA -
GUAYAQUIL

18 06 05 NEW LOGO PNG.png

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - SANTO DOMINGO
Vlucht van Brussel naar Santa Domingo via Madrid. Aankomst in Santo Domingo. Onthaal en transfer naar het hotel. Intrek en overnachting in het hotel Villa Colonial***.

 

DAG 1 : BRUSSEL – AMSTERDAM – QUITO
Vlucht naar Quito via Amsterdam. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel

 

DAG 2 : QUITO & ECUADOR
Vertrek naar het koloniale centrum van Quito en bezoek aan het congrespaleis, het onafhankelijkheidsplein en de kathedraal. Bezoek aan het klooster van San Francisco en de kerk van Compania (1605). Ze wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van de Zuid-Amerikaanse barok. Vervolgens klimmen we op de ‘Panecillo’, voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Verderzetting naar het noorden van Quito en bezoek aan het monument van de Evenaar. Op deze plaats komen de twee halfronden samen. Bezoek aan het Etnografisch museum. Terugkeer naar het hotel op het eind van de namiddag en overnachting in het hotel.

 

DAG 3 : QUITO – MINDO
Vertrek naar Mindo. De vallei van Mindo bevindt zich in een beschermd reservaat Mindo-Nambillo, twee uur ten noord westen van Quito, langs de flanken van de vulkaan GuaGua Pichincha. Dit reservaat is 19 200 hectaren groot bevat zowel stukken nevelwoud als regenwoud. Eerste halte is voorzien bij de uitgedoofde krater van de vulkaan Pululahua, daarna zakt u verder af naar het woud met de gids om een wandeling te maken op zoek naar de plaatselijk flora en fauna tot aan de waterval van Pacaya, die 50 meter hoog is. Daarna bezoekt ook ook nog een orchideëntuin en wandelt u verder naar het dorpje Mindo waar u een vlinderboerderij bezoekt. In optie : tubing in de Mindo rivier. Overnachting in het hosteria Septimo Paraiso.

 

DAG 4 : MINDO - OTAVALO - KARANQUI
Vertrek naar Otavalo. Traject naar de ambachtelijke centra via de Andeense landschappen. Onderweg stoppen we in Calderon, Guyllobamba en Cayambe. Elk dorp heeft zijn specialiteit. Aankomst bij de indiaanse markt van Otavalo. Het is een kleur en festival van tapijten, truien, juwelen, schilderijen, …enz. Verderzetting naar de inheemse gemeenschap van Magdalena de Karanqui. Magdalena ligt ongeveer 3100 m boven de zeespiegel, het oude huis van Atahualpa, de laatste heerser van de Inca, en is een paradijs dat verloren is gegaan in de tijd tussen bergen en vredige valleien. Het is ondergedompeld in een land en een pastorale omgeving die de Karanki-cultuur heeft behouden met tradities die eeuwenlang onaangeroerd zijn gebleven, die voor hun vee zorgen, hun land bewerken en genieten van de frisse lucht van de berg. Installatie, diner en overnachting bij bungalow.

 

DAG 5 : KARANQUI
Dag in Karanqui, deelnemen aan de eenvoudige activiteiten van de gemeenschap zoals:

* Bonen pellen, maïs roosteren

* Dieren voederen

* Zaai- en oogsttechnieken

* Koeven melken

* Kneed en maak maïsbrood

* Leren borduren

* Schapen herderen

* Wandelingen

* Paardrijden.

* Mountainbike

Diner en overnachting.

 

DAG 6 : KARANQUI - AMAZONIE
Vertrek naar het oosten richting het Amazone regenwoud. Passage door de regio Papallacta genesteld in een grandioos landschap van rotsen en natuur. Rijd door naar Punta Ahuano. Overschrijding van de Napo-rivier met kano's, aankomst in de lodge en installatie. Lunch in de lodge. Je zult in staat zijn de inboorlingen te observeren die goud uit de rivier halen en de operatie testen. Demonstratie van het gebruik van de blaaspijp en de uitwerking van de Shisha (voorouderlijke drank van de Indiërs) die u zult proeven. Diner en overnachting in de Lodge Casa del Suizo ***.

 

DAG 7 : AMAZONIE
Vertrek voor een ontdekking van het Amazone-regenwoud aan boord van pirogues. Wandelen op paden door het bos. Lunch in de Lodge. Bezoek aan een revalidatiecentrum voor dieren in hun natuurlijke habitat (AMAZOONICO). Je zult ook ontdekken hoe je een pirogue maakt en je hebt de mogelijkheid om het op de rivier te testen. Keer terug naar de lodge aan het eind van de middag. Diner en overnachting in de lodge Casa del Suizo ***.

 

DAG 8 : AMAZONIE - BANOS
'S Ochtends vertrek naar Baños langs de spectaculaire kloof van de rivier Pastaza. Baños in gelegen aan de voet van de vulkaan Tungurahua. Daarna, verderzetting langs de weg van de watervallen naar El Pailón del Diablo (de duivelsketel). Wandeling naar beneden, om de waterval en de vele orchideeën van dichtbij te zien. Zipline tussen de subtropische vegetatie. In de namiddag, kleine wandeling in Baños om de stad te bezoeken. Baños is bekend om de kwaliteit van haar thermale wateren en de landschappen die het omringen ( watervallen). Overnachting in het hotel.

 

DAG 9 : BANOS
Vrij dag in Baños. Veel verschillende excursies mogelijk zoals Rafting de heel dag of voor één halfdag, buggys of fietsrijden, anderen ziplines, oversteek in 'tarabita' kooi die over de rivier hangt… Overnachting in het hotel.

 

DAG 10 : BANOS - RIOBAMBA
Ochtend vertrek naar Riobamba aan de voet van de Chimborazo-vulkaan. Aankomst en bezoek aan de stad. In de namiddag, afdaling van de Chimborazo in mountainbike. Installatie en nacht in het hotel.

 

DAG 11 : RIOBAMBA – ALAUSI – NEUS VAN DE DUIVEL – INGAPIRCA – CUENCA
Vertrek naar één van de meest pittoreske regio’s van het land. Halte bij de kapel van Balbanera, de oudste van het land. Aankomst aan het station van Alausi, vertrek met de trein via de spectaculaire landschappen van ‘de neus van de duivel’ naar de inca ruïnes van Ingapirca, gelegen op een hoogte van 3100 m. Verderzetting langs de Pan-Amerikaanse route, waar U kunt ontdekken hoe de vrouwen de panama hoeden weven. Aankomst in Cuenca op het einde van de namiddag en overnachting in het hotel.

 

DAG 12 : CUENCA
Morgen bezoek aan de koloniale stad van Cuenca. Waar plaveide straten, ijzeren balkonen, koloniale gevels en kleine plazas, maken van deze stad de aangenaamste van Ecuador. De artisanale markt is een bewijs van een rijke cultuur van de streek. Bezoek aan het centrum van de stad, de kathedraal, de helling van Turi, voor een panoramisch uitzicht over de stad, de Torebamba rivier met de mooiste huisjes langs haar oevers. In de namiddag, fietsrijden. Overnachting in het hotel.

 

DAG 13 : CUENCA – CAJAS – GUAYAQUIL
Vertrek naar de kust onderweg bezoek aan het Nationaal Park van ‘Las Cajas’. Dit park telt meer dan 200 meren en lagunes. Het is het belangrijke leefgebied van de wilde dieren van Ecuador. Wandeling in dit paradijs voor de natuurliefhebbers en verderzetting naar Guayaquil, de belangrijkste haven van het land, aan de Stille oceaan. We stoppen aan de helling van Santa Ana, met zijn gekleurde huizen, gelegen in het noorden van de stad. Bezoek aan de eerste woonwijk van Guayaquil, Las Penas. In deze wijk wonen er vooral schilders en dichters, in kleine houten huisjes. Bezoek aan Malecon 2000, de ‘waterfront’, die meer dan twee kilometers lang is. Overnachting in het hotel.

 

DAG 14 : GUAYAQUIL – AMSTERDAM
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Amsterdam.

 

DAG 15 : AMSTERDAM - BRUSSEL

ECUADOR 01.jpg
INGARPIRCA 2.JPG
CUENCA (1).JPG
CHAPEAU PANAMA 2.JPG
CHIMBORAZO 1.jpg
CUENCA.JPG

Meer info over dit en andere rondreizen in Zuid-Amerika vindt u terug bij uw reisagent of op www.sudamericatours.be.

 

Sudamericatours kan dit programma op maat aanpassen aan uw wensen, leeftijd van de kids, uw budget,...
vraag er naar in uw vertrouwde reiskantoor.

18 10 26 LOGO SUDAMERICA TOURS.jpg

4KIDSTRAVEL.COM

RONDREIZEN VOOR GEZINNEN

MET KINDEREN

18 10 26 LOGO SUDAMERICA TOURS.jpg
bottom of page