top of page

 CUBA 4KIDS 

INDIVIDUELE RONDREIS CUBA

(14 DAGEN/12 NACHTEN)
HAVANA - PIÑAR DEL RIO - VIÑALES - SOROA - LAS TERRAZAS - GUAMA
CIENFUEGOS - EL NICHO - TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO

18 06 05 NEW LOGO PNG.png

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - HAVANA
Vlucht van Brussel naar Havana via Madrid. Aankomst in Havana. Onthaal, transfer en intrek in de Malecon 51, gelegen aan de rand van de oude stad, dit is één van de hoogste gebouwen van de stad en heeft een ongelofelijke zicht op zee en de stad !

 

DAG 2 : HAVANA
Vertrek per fiets door de wijk van El Vedado en langsheen de beroemde Malecon van Havana. Bezoek aan een plaatselijke markt en verderzetting naar het kerkhof van Colon, de Plaza de Revolucion, de Afrocubaanse wijk van Havana. Middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag, wandeling door de Havana Vieja. De oude stad werd als werelderfgoed verklaard door het Unesco. U wandelt langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja,…Overnachting in Malecon 51

 

DAG 3 : HAVANA – PEOPLE TO PEOPLE
Ontdekking van Havana op een andere manier. Deze excursie laat u toe om het echte dagelijkse leven op Cuba te ontdekken. Al naar gelang de voorkeuren van de klant en de mogelijkheden van het moment gaat u verschillende dagdagelijkse zaken van de Cubaanse samenleving ontdekken, een Cubaanse staatswinkel met de rantsoeneringsbonnen, een school, een dokterskabinet, een gemeenschapsproject, een locale markt... dit samen met uw gids al dan niet met het openbaar vervoer. Tijdens deze excursie gaat u ‘smiddags langs bij een Cubaanse familie om samen een typische maaltijd klaar te maken en deze samen te benuttigen. Terugkeer naar het hotel in de loop van de namiddag.

 

DAG 4 : HAVANA – PINAR DEL RIO – VIÑALES
Vertrek naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio en bezoek aan een sigarenfabriek waar de legendarische Montechristo’s en Cohibas vervaardigd worden. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba, de tabaksstreek van Viñales, omringd door prachtige kalkformaties. U bezoekt er een boerderijtje. Intrek in het hotel Los Jazmines***, dit hotel heeft een prachtig zicht op de vallei. In de namiddag krijgt u de mogelijkheid om de vallei ‘over te vliegen’ in een zipline. Verdeeld over een parcours van 4 delen en 8 patformen, krijgt u de kans om op een avontuurlijke manier kannis te maken met de landschappen van de vallei. De kleinere kinderen kunnen in tandem gaan met één van de instructeurs.

 

DAG 5 : VIÑALES – LAS TERRAZAS – SOROA
‘s morgens maakt u een mooie tocht te paard tussen de tabaksvelden en de Mogotes of kalkrotsen van de vallei van viñales. Vervolgens, vertrek naar Las Terrazas, een gemeenschap gelegen in het midden van de sierra del Rosario. Wandeling met gids door het tropische woud op zoek naar plaatselijke flora en fauna tot aan de rivier San Juan waar u de tijd krijgt om een verfrissende duik te nemen in de natuurlijke zwembaden. Middagmaal onderweg. Intrek in het hotel Soroa***

 

DAG 6 : SOROA – GUAMA – CIENFUEGOS
Vertrek naar het schiereiland van Zapata, de plaats waar Fidel de ‘amerikaanse’ invasie van de varkensbaai terugsloeg. Het is een groot mmoeras bebost door mangroves en vol watervogels en andere fauna... Hier bezoekt u een krokodillekwekeij. Verder naar Cienfuegos en intrek in het Villa Lagarto.

 

DAG 7 : CIENFUEGOS
‘s morgens vertrek naar het natuurgebied van Guanaroca, gelegen aan de ingang van de baai van Cienfuegos. Boottocht op de lagune van Guanaroca, ideale plaats om verschillende watervogels te observeren zoals de pelikaan, de cormorant, en in het seizoen ook de flamingo…. Vervolgens vertrek naar Pasacaballo voor een boottocht naar Punta Jagua en een bezoek aan het fort Castillo in Jagua. Middagmaal in het restaurant « La Casa del Pescador » en terugkeer met de boot. Verder, bezoek aan Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in het Villa Lagarto

 

DAG 8 : CIENFUEGOS – EL NICHO – TRINIDAD
Vertrek naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra de Escambray, de centrale bergketen van Cuba. Niet ver van het dorpje Cumanayagua neemt u een verharde weg naar het Nationale park. Eenmaal boven kunt u een mooie wandeling maken om de opmerkelijke flora en fauna te observeren. De wandeling neemt u mee langsheen paradijselijke watervallen waarin u een frisse duik kunt nemen. Verderzetting naar Trinidad en intrek in een casa particular.

 

DAG 9 : TRINIDAD
Vertrek naar de vallei van de suikermolens. Ze bestaat eigenlijk uit drie valleien San Luis, Santa Rosa en Meyer. Deze vallei is dus genaamd naar de grote suikerplantages met suikermolens en in het hoogtepunt van de industrie, waren er meer dan 50 en waren er 11.000 slaven tewerkgesteld. Bezoek aan de Torre Manaca in Iznaga, een toren van 45 metr hoog over zeven verdiepingen , gebouwd in 1816 om de slaven te observeren in de suikerrietvelden, en vandaag een ideaal zichtpunt over de vallei en de bergketen van de Escambray. De vallei is samen met Trinidad, werelderfgoed van het UNESCO sinds 1988U bezoekt de vallei onder andere met een toeristisch treiritje van een 15 tal kilometer .. Deze trein vertrekt uit Trinidad en hodt een halte van een uur bij de Toren van Iznaga en een ander uur bij een andere hacienda van de regio. Bezoek aan Trinidad.De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en kende zijn rijkdom door de bloei van de suikerindustrie Hier kunt u rustig rond wandelen in de gepaveide straatjes met enkele prachtige koloniale huisjes. Overnachting in een casa particular.

 

DAG 10 : TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO
Vertrek naar Santa Clara. Santa Clara is de heroische stad van Cuba. Het is hier dat Che Guevara zijn belangrijkste overwinningen boekte tegen de troepen van Batista. Bezoek aan het mausoleum en museum van Che Guevara (Gesloten op maandag). Verder naar Varadero. De Parelwitte stranden en de azuurblauwe zee van Varadero maken er een gedroomde strandbestemming van. Intrek in het hotel Iberostar Tainos**** (All Inclusive)

 

DAG 11 & 12 : VARADERO
Vrije dagen in het hotel Iberostar Tainos**** (All Inclusive)

 

DAG 13 : VARADERO - HAVANA - MADRID
Transfer per bus naar de luchthaven van Havana en vlucht naar Brussel via Madrid. Overnachting aan boord.

 

DAG 14 : MADRID – BRUSSEL
Aankomst te Brussel.

TRINIDAD (1).JPG
Cuba best of (vinales).JPG
Cuba best of (havana 3).JPG
Cuba best of (cienfuegos).JPG
CIENFUEGOS.JPG
VARADERO (2)_edited.jpg
Cuba best of (cienfuegos 3).JPG

Meer info over dit en andere rondreizen in Zuid-Amerika vindt u terug bij uw reisagent of op www.sudamericatours.be.

 

Sudamericatours kan dit programma op maat aanpassen aan uw wensen, leeftijd van de kids, uw budget,...
vraag er naar in uw vertrouwde reiskantoor.

18 10 26 LOGO SUDAMERICA TOURS.jpg

4KIDSTRAVEL.COM

RONDREIZEN VOOR GEZINNEN

MET KINDEREN

18 10 26 LOGO SUDAMERICA TOURS.jpg
bottom of page